9 Kasım 2014 Pazar

2014 TÜYAP KİTAP FUARI






Listemi hazırlamıştım. Hazırlarken de geçen yazımdaki sınırı aşıp 10 kadar kitap ekledim. bunların 6 tanesine uyarken 3 farklı kitap ekleyip poşetlerime döndüm. Cidden oraya gidince ve aklınıza gelmeyecek kitaplarda aklınıza gelmeyecek indirimler olunca yapacak pek bir şeyiniz kalmıyor. :)




Kısaca indirimlerden ve belli yayın evlerinin standlarından başlayalım.





Daha önceki yazımda istediğimi söylediğim labirent serisini sordum. Normal fiyatı 75 tl olan 3 kitap 53 tl idi. Aşk tüm zamanların içinden geçer serisini de yılbaşı indiriminden aynı şekilde almıştım geçen sene. Gene de almaya elim uzanmadı. Çünkü açlık oyunlarının son kitabı ve uyumsuz serisinin 2 kitabı dururken gerek olduğunu düşünmedim. Genel olarak pegasusta da her yayın evindeki yüzde 20 indirim mevcuttu. Fakat pegasus kitapları zaten 30 lira civarında olduğundan indirim pek bir işe yaramıyor. Aynı tarz ve kalitedeki romanları duygusal açlığımı gidermek adına başka yayın evlerinde de buluyorum sonuçta. Mesela jojo moyes kitapları yerini arkadyadan çıkan bütün kitaplar alabilir. Ki Arkadyada tüm kitaplar 10 tl idi.






Martı yayınlarına gelirsek göründüğü üzere 5 ve 10 tl kitaplar vardı. Martının kardeşi novellada bütün kitaplar 10 lira idi ve çok tatlı pembe bez çantası vardı. Yalnız birkaç ay önce CNR fuarından aldığım markus zusak kitapları 5 lira iken bu fuarda 10 a çıkmıştı. Serinin son kitabı köpekler ağladığında'yı da haliyle 10 liraya aldım.(normal fiyatı 12 tl iken) üzücü ve saçmaydı. Hiç indirim yapmasalarmış keşke o konuda. Ama Tess Gerritsen'in rizzoli &isles serisi 4 kitap 35 lira idi ve bugün de imza günü vardı. İzdihamı tüm paylaşılan resimlerden gördüm. Herkes imzasını aldığı için mutluysa sorun yok. Ama sanırım benim imzasını almak için o kadar bekleyeceğim yazarların sayısı bir elin parmağını geçmez. Mesela bir Marc Levy için beklerdim :)






Görüldüğü üzere Everestte cep boy kitaplar 7.5 lira idi. Hemen bu yaz YAZ kitabını okuduğumdan beri almak istediğim Kürşat Başar'ı kaptım. :)



Aldıklarıma gelirsek ;


9 kitap ! 



1-Sarah Jio'nun yeni kitabı Gündüzsefası. Arkadya'da tüm kitaplar 10 tl idi. Yani aman bu kitap yeni çıktı,biz bunu 15 yapalım dememişler bazı yayın evleri gibi. Arkadaşım yıldız tozu dahil iki kitap alırken ben yeni Sarah Jio ile ayrıldım stanttan. Tek kitap aldığım halde beni kırmayıp bez çanta verdikleri için çok teşekkür ederim . Sarah Jio için 'Gelmiyor değil mi imzaya?' dedim. "Evet bizi de üzdü " dediler . Ayrıca bu kitabın fuara özel 5000 tane basıldığını da eklemeliyim.




 2-Eski bahçe eski sevgi- Tezer Özlü YKY' den 8 tl olan kitabi 6 tl ye aldım. Yaşamın ucuna yolculuk'u almaktı amacım ama fuarda yoktu. Sordum o kitap bulunmayacak dediler.



 3-Melekler Zamanı- Fatma Erdek'in imza günü de vardı. Ama ben kalamadım. Ayrıca buraya dikkat ! 50 tl ve üstü alışverişe Ephesus'tan kupa hediye :)" ben pabucumun ajanı 2 yi alacaktım 50 ye tamamlardım " dedim. "Sen haftaya gel. Ben almıştım de bana 50 ye tamamla ben sana kupa veririm " dedi bir beyefendi. Çok nazikti. "Ya hatırlar mısınız beni?" dedim. "Ayip ediyorsun" dedi. Hadi bakalım haftaya kupamı alırım inşallah kitaplarla. Çok da güzel bir indirim yaptı. 18 idi. "15 olsun hadi" dedi. Ay dedim işte indirim ruhu işte kitap okuma ruhu.En sıcak en samimi yayın eviydi fuardaki :)






4- kopekler ağladığında- Markus Zusak'ın üst tarafta yorumu yapmıştım.


 5-Başucumda Müzik - Kürşat Başar. Everest'in indirimi sayesinde 7.5 liraya edindiğimi söylemiştim. 


6-Yaz bitmesin-  İclal Aydın.. Artemis'te 10 tl idi İclal Aydın kitapları. Bir cihan kafes 14 tl idi. 



7-8-Bridgertonlardan 2 Julia Quinn kitabı. Size müjde!Julialar Judithler Garlwoodlar Epsilon standında sadece 10 tl. Seriyi tamamlamak artık çok kolay :)



 9- Favori yazarım Marc Levy'nin okuyup çok sevdiğim kitabını arkadaşıma hediye aldım. Fiyatını söylemeyeyim. Yüzde 20 indirim vardı Can yayınlarında ! Can yayınlarında sevmediğim bir özellik calışanlarınn ilgilenmemesi. Bir kitabı soruyorum. Başka yere gönderiyor. Evet alfabetik dizmişler ama zahmet edip sorduğum kitabi dinleyip a'lar burdan başlıyor demiyor. Öbur tarafta diyor. Ayrıca çoğu stantta bunu alıyorum deyip parasını verip gitmek varken Can yayınları'nda ve YKY de kasa sırası vardı. Açıkçası markette bekler gibi sıra bekledik. Yetersiz teknolojileri yüzünden süre 2 katına çıktı.





Son görünüm budur. Yky'den minik bir kitapçık. Adi garip dizeler. Parodi yayınları ise 'sen benim diğer yarımsın' kitabının not defterini verdi bize. İçinde kitaptan sözler bulunuyor. Koridor yayınları çalışanları henüz kendi yayın evinden çıkan kitapları bilmiyor. Deli gibi sevdiğim 'pencereme aşk kondu' koridordan çıkan bir kitap. Arkadaşıma önerecektim. Bizim kitabimiz değil dedi. Yoktu da...

 İlk günü gittim fuarın ama erken gitmeme rağmen çok kalabalıktı.Çünkü okullar öğrencilerini toplayıp gelmişlerdi. Ve bazı insanlar gene okuyan insandan beklenilmeyecek davranışlar içindeydi. Kaç kere itildiğimi çarpıldığımı sayamadım. Hele bazıları istediğim kitaba ulaşmama engel oldular. Ne alıyor ne inceliyor sadece standa yapışmış, telefonuna bakıyor. Neyse ki aldım kitaplarımı geldim çılgınlık sona erdi :)