22 Kasım 2014 Cumartesi

kitap yorumları-handan,köprü,rüyalar gerçek olsa



Ayse kulinin handanını merak edenler için bu kitaptan başlıyorum. Akıcı yalın bir anlatımı olsa da kitaptaki tutarsız anlatım ve oturmamış karakterler sebebiyle bir an önce bitirmek adına hızlı okuduğum bir gerçek. Kitap ikiye ayrılmışçasına önce handanı anlatıp 150.sayfalarda gezi olaylarına geçiyor. Bu kadar keskin bir geçiş kitabin zorlama olduğunu gösteriyor. Ayşe Kulin ya "geziyle ilgili kitap yazayım ama çok da siyasi olmasın başıma is açarım handanı da araya koyayım " demiş. Ya da " ben handanı yazacaktım ama gençlerin ilgisini çekeyim biraz sükse yapayım araya geziyi koyayım" demiş. Onu da becerememiş. Gezi ancak bu kadar kotu anlatılır. Bence okumaya gerek yok. Ama alanların elinde kalmasın zaten 270 sayfa 1 2 günde biter.




Klasik bir Bridgerton kitabı. Julia Quinn'in kitaplarına hep bayılmışımdır. Özellikle Bridgerton serisine. Ve favorim Colin Bridgerton'ın aşk hayatı geçiyor bu kitapta da. Serinin henüz 3 kitabını okudum. Ama en beğendiğim bu kitap oldu. Güldüm, eğlendim , bayıldım. 




Bunlara ek olarak Karen Kingsbury'nin Köprü kitabının yorumunu yapmak istiyorum. İnce akıcı bir kitaptı. Bir günde bitti. Hoş bir öyküydü diyebilirim. Köprü adında bir kitabevinde tanışan ama yanlış anlamalar sonucu yolları ayrılan bir çiftin yıllar sonra aynı kitabevini kurtarmak amacıyla bir araya gelmesi iş birliği yapmasını anlatıyor. 

Tüyap Fuarına dair son notlar



Son gün yine tüyapa gidildi. Asude'nin yeni kitabı ve imzası içindi daha çok. Ama gidince kitaplara saldırmadan edemedim. Hem de o kalabalıkta :)
Arkadaşlarımla gittim. Öncelikle imzaya çok olduğu için bir gezinelim dedik. Onlar can yayınları ve doğan kitaptan alacaklardı. O stantlarda biraz oyalandık. Sonra Metis'e girdik. Metis'in defterlerine tam anlamıyla ölüp bitiyorum. Bir ajanda ve bir defter aldım. 




Sonra baktım saat 14.45. Hemen ephesus standına koştum ama orada vefa enver imza veriyordu. Pabucumun Ajanı 2 'yi ve Vefa Enver'in Ben Sana Aşık Değilim kitabını aldım. Kupamı da aldım Asude'nin imzasına koştum. Upuzun bir kuyruk beni bekliyordu. Çok sürmeyeceğini düşündüm gene de. Arkadaşlarım kendi kitaplarını almak için ayrıldılar. 1 saat kadar bir sürenin sonunda imzamı ancak alabilmiştim. Neyse ki instagramdan hayaldünyalı ile sırada yan yana denk geldik te zaman çabuk geçti.



Çok tatlı alçak gönüllü bir bayan Asude :) Hemen hemen bütün okuyucularını tanıyor ve isim söylemeden nasılsın diye sohbete girişiyor. Güzel bir sohbetin , fotoğrafların ve imzaların ardından beni bekleyen arkadaşlarıma koştum. Daha alacağım kitaplar olduğundan fuar cümbüşünün içine bir kez daha daldım.




2 tane Julia Quinn , fiyonkkmakarna'nın yılbaşı çekilişi için yeni bir gündüzsefası aldım. Bir arkadaşımın siparişi üzerine son kamelya'yı da kaptım. Ve aşırı kalabalıktan zorlanarak kendimizi dışarı attık. Güzel bir kahve ve aldığımız kitapları uzun uzun incelemek çok iyi geldi. Saatlerce oturduk konuştuk. Güliz_kitap_sanat da geldi. Daha da güzel oldu sohbetimiz. 1 hafta geçti üzerinden ama hayatımda yaşadığım en güzel günlerden biriydi. İşin içinde kitap olunca kendimi kaybettiğim bir gerçek :)